Picture
FEDERATA E SHOQATAVE SHQIPTARE NË GREQI (FSHSHG)

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΟΑΣΕ)

THE FEDERATE OF ALBANIAN ASSOCIASIONS IN GREECE (FAAG)

Lajme

 

 

Picture
Emigrantët votojnë në zgjedhjet greke të vitit 2010 Ministri i brendshëm, Janis Ragusis ka theksuiar vendimin e qeverisë që emigrantët të marrin pjesë në votimet për pushtetin lokal që do të mbahen vitin e ardhshëm në Greqi. Dhe jo vetëm kaq: Ata do të gëzojnë edhe tëd rejtën për t’u zgjedhur në organet e pushtetit vendor. Ministri Ragusis ka thënë thënë shprehimisht se është fjala për vendime të rëndësishme që janë vonuar në mënyrë të konsiderueshme. Ai ka veçuar gjithashtu dhënien e...   me shume www.tribuna-news.com

Pa Nga Kodi Grek i Nënshtetësisë
Kushtet dhe procedura e marrjes së nënshtetësisë nga homogjenët

- Të jenë të maturuar (moshë madhore)

- Të mos jenë dënuar në mënyrë të parevokueshme për një sërë veprash penale gjatë dhjetë viteve të fundit para paraqitjes së kërkesës

- Të mos jetë në fuqi vendim për deportimin e tyreragraph. ...... me shume www.tribuna-news.com

 

Picture
Punësimi i emigrantëve në radhët e policisë, si ndërmjetës me personat e huaj që ndalohen, por edhe i emigrantëve të brezit të dytë në personelin civil të rajoneve të policisë, krijimi i një zyre denoncimesh në bashkëpunim me Avokatin e Popullit dhe ndëshkimi i gjithë policiëve që “bartin elementë fashistë” me qëllim që të kontrollohen veprimet arbitrare të uniformave blu, janë disa nga prioritetet që shpalli ministri i Mbrojtjes së Qytetarit, Mihalis Hrisohoidis. Gjatë një takimi që pati në mesjavë me përfaqësues të organizatës “Të bashkuar kundër racizmit dhe kërcënimit fashist”, ministri bëri të ditur në rajonet e policisë, në zonat që konsiderohen si më të ndjeshme, do të bashkangjiten edhe punonjës socialë dhe psikologë...... me shume www.tribuna-news.com

 

 

Picture
Sot, në kryeqytetin gjerman përkujtohet rënia e Murit të Berlinit para 20 vjetësh, me 9 nëntor 1989. Më shumë se 100 mijë vizitorë kanë vërshuar në qytet së bashku me udhëheqësit botërorë që janë mblidhur gjithashtu në Berlin për festimet që përfshijnë aktivitete nga më të ndryshmet. Gjatë ceremonive do të përkujtohen edhe 136 personat që u vranë duke u përpjekur ta kapërcejnë murin nga viti 1961 deri në vitin 1989. Siç njofton korrespondentja e Zërit të Amerikës Sonja Pejs nga Berlini, përvjetori krijon mundësinë edhe për takime politike të nivelit të lartë. ....... me shume www.24-ore.com